Off-piste skiën Stubai

Leer off-piste skiën op de Stubaier Gletsjer

Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_5
Oostenrijk, Alpen

Off-piste training Stubai

Leer off-piste skiën op de Stubaier Gletsjer
Eerstvolgende vertrek
27 november 2024
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
€ 1295
Deelnemers
5 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:8

De Stubaier Gletsjer is de perfecte locatie om vroeg in het seizoen jouw off-piste skitechniek te verbetern. We beginnen met oefeningen op de pistes die we daarna buiten de piste gaan toepassen. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen en er kan goed gedifferentieerd worden. Gedurende de training kijk ik waar voor jou de grootste verbeterpunten liggen en gericht oefeningen om precies die punten te verbeteren. Zie je niet wat ik bedoel? In de avond kan ik het je met de video analyse nóg een keer uitleggen.

Wat moet je precies kunnen? Je komt de zwarte piste af zonder te vallen, maar hebt nog geen ervaring off-piste? Of je hebt al ervaring, maar je wilt graag beter kunnen skiën, zodat je er meer van geniet. Dan is deze off-piste cursus iets voor jou. Tijdens het skiën zal ik af en toe tijd maken om te filmen. Door de filmopnames samen met jullie te analyseren kun je zelf goed zien wat er goed of fout gaat en ook leren van een ander. Je ziet dat je zelf opeens heel anders skiet dan dat het aanvoelt! Met de beelden van de videoanalyse in je hoofd kun je de volgende dag nog preciezer je fouten verbeteren.

Je overnacht in een hotel in een prima en sfeervol hotel in het Stubaital. Het is ongeveer een half uurtje naar de Stubaier Gletsjer. Daar ga je 4 dagen skiën onder begeleiding van mij persoonlijk of misschien een andere gids. Elke dag delen we op met een koffiepauze en een lunchpauze. Door de verdeling in drie dagdelen is er genoeg tijd om te genieten, blijven we fit en voorkomen we blessures.

Bezoek mijn informatiebijeenkomst
Download brochure

Off-piste training Stubai programma

Dag 1 - Aankomst het Stubaital, kennismaking en uitrustingscontrole

Vanuit Nederland rij je in 8-10 uur naar het Stubaital. Het Stubaital is ook prima te bereiken als je op Innsbruck vliegt. Je bereikt het hotel in ongeveer 30 minuten rijden vanaf het vliegveld. Je overnacht in een prima hotel; een eenvoudige en sfeervolle uitvalsbasis in het Stubaital. In de avond maak je kennis met je mede reisgenoten en zal ik ook direct het skimateriaal en het lawineveiligheidsmateriaal checken.

Dag 2 - Inskië, techniek op de piste

Je leert elkaar kennen en skiet in op de piste. Met een verantwoorde methodische en didactische opbouw breng ik je de kneepjes van de off-piste techniek geduldig bij. Als je het gevoel weer te pakken hebt begin je met oefeningen gerelateerd aan het skiën in het terrein. Instuurfase, uitstuurfase maar ook het verschil tussen ‘hoch- en tiefentlastung‘ komen aan bod. Ook als je al een gerenommeerd off-piste skiër bent kan je op de piste nog oneindig veel leren voor off-piste!

Je begint met oefeningen op de piste en past daarna het geleerde toe in de off-piste. Het gebied maakt het mogelijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. Niets moet en (bijna) alles mag!

Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_1
Techniek oefeningen buiten de piste

Dag 3 - Tijd voor de eerste poeder!

Direct naast de piste verbeter je door verschillende oefeningen je techniek. Snelheidscontrole en stijl staan daarbij voorop. Meer vanuit je benen skiën zorgt voor een rustiger bovenlichaam. Het plaatje wordt steeds duidelijker en de videoanalyse draagt daaraan bij. Het is inmiddels tijd om wat verder van de piste af te gaan en de echte mooie runs op te zoeken!

Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_1
Techniek oefenen buiten de piste!

Dag 4 - Zoek je eigen grens op

Wat je gister geleerd hebt, pas je vandaag toe in het terrein. Zowel korte bochten als lange bochten komen aan bod. We zoeken verschillende sneeuwsoorten, steilheden en exposities op. Onverspoorde poeder, buckels of juist harder verspoord terrein? Iedere situatie vraagt weer een andere techniek! Met de videoanalyse zet ik de puntjes op nogmaals op de i.

Dag 5 - Mooie runs als afsluiting

Met de videoanalyse van de vorige dag in het hoofd ga je op zoek naar wat uitdagender terrein. Je past het geleerde van de afgelopen dagen toe in de praktijk. Je skiet veel en krijgt nog wat tips over je techniek. Als afsluiter doe je misschien wel een kleine hike die je naar een onverspoorde helling brengt! Vanaf het hoogste punt van het skigebied tot aan het dal kun je zeker 1500 meter afdalen!

Op de Stubaier Gletsjer trainen we de Off-piste techniek met Jelle Staleman

Hoe uitdagend is deze reis?

Light
4 / 20
Stijgconditie 1 / 5
Stijgtechniek 1 / 5
Afdaalconditie 1 / 5
Afdaaltechniek 1 / 5
Stijgconditie 1 / 5
Een klim met een rugzak van max. 8 kg die max. 30 min of 150 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 1 / 5
Je hebt een redelijke conditie. Een dag skiën met een rugzak van max. 8 kg met uitgebreide pauzes is voor jou geen probleem (3 uur 's ochtends en 3 uur 's middags).
Afdaaltechniek 1 / 5
Je skiet of board stabiel, vlot en gemakkelijk de zwarte piste af, maar heel sporadisch val je nog wel eens. Je hebt verder geen ervaring met off-piste skiën. Als het steil wordt vind je dat nog spannend. Bij deze tocht ski je niet steiler dan ca. 30 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de plekken waar je overnacht en de beoogde doelen worden aangepast op basis van (route)condities, weer(verwachtingen),  en de skills en vaardigheden van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is tot bijvoorbeeld activiteiten in het dal, bij de hut, tent of rondom het kamp.

Accommodatie

In het dal slaap je in een prima maar basic pension of hotel. Standaard heb ik een 2-persoonskamer voor je gereserveerd. Het kan dus zijn dat je bij een andere deelnemer of de gids op de kamer slaapt. Wil je een 1-persoonskamer? Dat kan afhankelijk van de beschikbaarheid en tegen een meerprijs. Stuur mij daarvoor een mailtje!

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf geen off-piste ervaring nodig. Wel heb je een goede conditie en kun je stabiel en vlot een zwarte piste afdalen. Met stabiel bedoel ik dat je ook als de sneeuw op de piste ijzig of ongelijk wordt zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Aangezien er bij deze reis veel aandacht besteed wordt aan de skitechniek is het niet mogelijk om als snowboarder met deze reis mee te gaan.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je, mits beschikbaar, het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie over:

 • Het programma
 • Het trefpunt
 • De logistiek
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download brochure
Voorbereidingsdag voor de toerskitochten

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van mijn informatiebijeenkomsten (mits deze in de agenda te vinden is). Daar vertel ik je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Acclimatiseren
 • Het programma van dag tot dag
 • Kleding en uitrusting
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek mijn informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Nadat je geboekt hebt ontvang je van mij een trainingshandleiding waarmee je jezelf fysiek en mentaal goed kunt voorbereiden. Over welke vaardigheden en conditie je precies moet beschikken wordt op de voorbereidingsbijeenkomst in NL (mits deze inclusief de prijs is) nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst winter

Gedetailleerde uitrustingslijst

Nadat je geboekt hebt ontvang je van mij een lijst met alle uitrustingsstukken. Daar vind je alle benodigde items en een indicatie van de aanschafprijs per item. Per item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Voorbereidingsdag skireizen

Uitgebreide instructievideo's

Nadat je geboekt hebt ontvang je van mij meerdere zeer uitgebreide instructievideo's over de benodigde uitrusting. Zie hieronder een voorbeeld van één van die video's! Na je boeking ontvang je van mij alle andere instructie video's.

 

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereiding in Nederland:

 • Informatiebijeenkomst zie agenda (Mits niet al geweest)
 • Zeer uitgebreide uitrustingshandleiding
 • Zeer uitgebreide trainingshandleiding
 • Zeer uitgebreide instructie video's

Alpen programma:

 • 4 dagen Begeleiding door UIAGM ski- en berggids en Oostenrijks Staatlich Geprüfter Skilehrer Jelle Staleman of een andere gids(1 gids per 8 deelnemers)
 • 4x overnachting in een hotel inclusief halfpension
 • 4 dagen liftpas
 • 3 avonden video analyse
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar de Alpen
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via mij)
 • Ski-uitrusting
 • Kosten voor lokaal vervoer (ca. 30km per dag)
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage VZR Garant á € 2,50

Gidsen waar ik mee samenwerk

Mijn skireizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn. Staatlich Geprüfter skileraren zijn specialist op het gebied van skitechniek. Al mijn gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Ik gids ongeveer 70% van mijn reizen persoonlijk. Met welke gids je ook op pad gaat, je bent in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 8 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Ik fungeer als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids Actie
27 november 2024 - 1 december 2024
7 van de 8 plaatsen beschikbaar
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1295
Rik van Odenhoven