Off-piste skiën Stubai

5 dagen
5 - 8 avonturiers
Light
Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_5
Oostenrijk, Alpen

Off-piste training Stubai

LEER OFF-PISTE SKIëN OP DE STUBAIER GLETSJER
Eerstvolgende vertrek
15 februari 2022
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
€ 1045
Deelnemers
5 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:8

Hoe uitdagend is deze reis?

Light
4 / 20
Stijgconditie 1 / 5
Stijgtechniek 1 / 5
Afdaalconditie 1 / 5
Afdaaltechniek 1 / 5
Stijgconditie 1 / 5
Een klim met een rugzak van max. 8 kg die max. 30 min of 150 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 1 / 5
Je hebt een redelijke conditie. Een dag skiën met een rugzak van max. 8 kg met uitgebreide pauzes is voor jou geen probleem (3 uur 's ochtends en 3 uur 's middags).
Afdaaltechniek 1 / 5
Je skiet of board stabiel, vlot en gemakkelijk de zwarte piste af, maar heel sporadisch val je nog wel eens. Je hebt verder geen ervaring met off-piste skiën. Als het steil wordt vind je dat nog spannend. Bij deze tocht ski je niet steiler dan ca. 30 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

De Stubaier Gletsjer is de perfecte locatie om vroeg in het seizoen jouw off-piste skitechniek te verbetern. We beginnen met oefeningen op de pistes die we daarna buiten de piste gaan toepassen. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen en er kan goed gedifferentieerd worden. Gedurende de training kijk ik waar voor jou de grootste verbeterpunten liggen en gericht oefeningen om precies die punten te verbeteren. Zie je niet wat ik bedoel? In de avond kan ik het je met de video analyse nóg een keer uitleggen.

Wat moet je precies kunnen? Je komt de zwarte piste af zonder te vallen, maar hebt nog geen ervaring off-piste? Of je hebt al ervaring, maar je wilt graag beter kunnen skiën, zodat je er meer van geniet. Dan is deze off-piste cursus iets voor jou. Tijdens het skiën zal ik af en toe tijd maken om te filmen. Door de filmopnames samen met jullie te analyseren kun je zelf goed zien wat er goed of fout gaat en ook leren van een ander. Je ziet dat je zelf opeens heel anders skiet dan dat het aanvoelt! Met de beelden van de videoanalyse in je hoofd kun je de volgende dag nog preciezer je fouten verbeteren.

Je overnacht in een hotel in een prima en sfeervol hotel in het Stubaital. Het is ongeveer een half uurtje naar de Stubaier Gletsjer. Daar ga je 4 dagen skiën onder begeleiding van mij persoonlijk. Elke dag delen we op met een koffiepauze en een lunchpauze. Door de verdeling in drie dagdelen is er genoeg tijd om te genieten, blijven we fit en voorkomen we blessures.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Inclusief voorbereiding bij HowtoPow
 • Off-piste skitechniek verbeteren door videoanalyse
 • Al mogelijk in november en dus de perfecte start van je seizoen.
 • Prachtige natuur rondom de Stubaier Gletsjer

Ervaringen van andere deelnemers

4 dagen techniek oefenen op en rondom de piste. Praktische oefeningen helpen je de beweging te begrijpen en te voelen. Mooie poeder gevonden om het geleerde in de praktijk te brengen. De video analyse is echt een waardevol volledig onderdeel van de cursus en zeer leerzaam. Veel lol gehad met een gezellige groep. Jelle is gedreven, enthousiast, bekwaam en heeft als bonus mooie verhalen.

, beoordeelde mij met 5 sterren op Google

Dit is een top programma waarin je aangereikt krijgt wat je technisch goed doet en waar je kunt verbeteren. Confronterend maar gelukking met veel humor. (Jelle bedankt!!).Wij hadden geweldige omstandigheden en hebben fantastische off piste afdalingen kunnen maken. Super gezellig gezelschap. Dit vraagt om een vervolg.

, beoordeelde mij met 5 sterren op Google

Na vele jaren ski ervaring op de piste met ons vriendengroepje ingeschreven voor deze off piste cursus. Dinsdag nacht aangereden en hierdoor woensdag al lekker ingeskiet onder genot van een zonnetje. Dit is echt een aanrader naast het inskiën zit het gebied ook meteen in je hoofd. Jelle is een prettig figuur zo iemand die zorgt dat je ongemerkt veel leert waardoor de ervaring hoog in het vaandel staat. Dagelijks een mooie mix van off piste runs en trainingen op de piste gedaan. Mijn aanname dat off piste heel anders skiën is werd onderuitgehaald doordat ik op de piste eerst nauwkeuriger moest gaan skiën. Jelle kan alle soorten technieken super voordoen,hij is een geweldige skiër. Vanaf dag 1 runs gemaakt die ik van te voren nooit had durven dromen (geluk dat we een goede groep skiërs hadden). Uiteindelijk een top week gehad, veel technieken verbeterd, hoop nieuwe technieken erbij geleerd en enorm veel kadotjes gekregen met mooie runs. Ook veel geluk gehad met mooi weer, 1 nacht verse sneeuw en een leuke gezellige ploeg die goed kon skiën.

, beoordeelde mij met 5 sterren op Google

Off-piste training Stubai programma

Dag 1 - Aankomst het Stubaital, kennismaking en uitrustingscontrole

Vanuit Nederland rij je in 8-10 uur naar het Stubaital. Het Stubaital is ook prima te bereiken als je op Innsbruck vliegt. Je bereikt het hotel in ongeveer 30 minuten rijden vanaf het vliegveld. Je overnacht in een prima hotel; een eenvoudige en sfeervolle uitvalsbasis in het Stubaital. In de avond maak je kennis met je mede reisgenoten en zal ik ook direct het skimateriaal en het lawineveiligheidsmateriaal checken.

Dag 2 - Inskië, techniek op de piste

Je leert elkaar kennen en skiet in op de piste. Met een verantwoorde methodische en didactische opbouw breng ik je de kneepjes van de off-piste techniek geduldig bij. Als je het gevoel weer te pakken hebt begin je met oefeningen gerelateerd aan het skiën in het terrein. Instuurfase, uitstuurfase maar ook het verschil tussen ‘hoch- en tiefentlastung‘ komen aan bod. Ook als je al een gerenommeerd off-piste skiër bent kan je op de piste nog oneindig veel leren voor off-piste!

Je begint met oefeningen op de piste en past daarna het geleerde toe in de off-piste. Het gebied maakt het mogelijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. Niets moet en (bijna) alles mag!

Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_1
Techniek oefeningen buiten de piste

Dag 3 - Tijd voor de eerste poeder!

Direct naast de piste verbeter je door verschillende oefeningen je techniek. Snelheidscontrole en stijl staan daarbij voorop. Meer vanuit je benen skiën zorgt voor een rustiger bovenlichaam. Het plaatje wordt steeds duidelijker en de videoanalyse draagt daaraan bij. Het is inmiddels tijd om wat verder van de piste af te gaan en de echte mooie runs op te zoeken!

Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_1
Techniek oefenen buiten de piste!

Dag 4 - Zoek je eigen grens op

Wat je gister geleerd hebt, pas je vandaag toe in het terrein. Zowel korte bochten als lange bochten komen aan bod. We zoeken verschillende sneeuwsoorten, steilheden en exposities op. Onverspoorde poeder, buckels of juist harder verspoord terrein? Iedere situatie vraagt weer een andere techniek! Met de videoanalyse zet ik de puntjes op nogmaals op de i.

Dag 5 - Mooie runs als afsluiting

Met de videoanalyse van de vorige dag in het hoofd ga je op zoek naar wat uitdagender terrein. Je past het geleerde van de afgelopen dagen toe in de praktijk. Je skiet veel en krijgt nog wat tips over je techniek. Als afsluiter doe je misschien wel een kleine hike die je naar een onverspoorde helling brengt! Vanaf het hoogste punt van het skigebied tot aan het dal kun je zeker 1500 meter afdalen!

Op de Stubaier Gletsjer trainen we de Off-piste techniek met Jelle Staleman

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de plekken waar je overnacht en de beoogde doelen worden aangepast op basis van (route)condities, weer(verwachtingen),  en de skills en vaardigheden van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is tot bijvoorbeeld activiteiten in het dal, bij de hut, tent of rondom het kamp.

Accommodatie

In het dal slaap je in een prima maar basic pension of hotel. Standaard hebben we een 2-persoonskamer voor je gereserveerd. Het kan dus zijn dat je bij een andere deelnemer of de gids op de kamer slaapt. Wil je een 1-persoonskamer? Dat kan afhankelijk van de beschikbaarheid en tegen een meerprijs. Stuur ons daarvoor een mailtje!

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf geen off-piste ervaring nodig. Wel heb je een goede conditie en kun je stabiel en vlot een zwarte piste afdalen. Met stabiel bedoelen wij dat je ook als de sneeuw op de piste ijzig of ongelijk wordt zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Aangezien er bij deze reis veel aandacht besteed wordt aan de skitechniek is het niet mogelijk om als snowboarder met deze reis mee te gaan.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je, mits beschikbaar, het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie over:

 • Het programma
 • Het trefpunt
 • De logistiek
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van mijn informatiebijeenkomsten (mits deze in de agenda te vinden is). Daar vertel ik je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Acclimatiseren
 • Het programma van dag tot dag
 • Kleding en uitrusting
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Nadat je geboekt hebt ontvang je van mij een trainingshandleiding waarmee je jezelf fysiek en mentaal goed kunt voorbereiden. Over welke vaardigheden en conditie je precies moet beschikken wordt op de voorbereidingsbijeenkomst in NL (mits deze inclusief de prijs is) nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst winter

Gedetailleerde uitrustingslijst

Nadat je geboekt hebt ontvang je van mij een lijst met alle uitrustingsstukken. Daar vind je alle benodigde items en een indicatie van de aanschafprijs per item. Per item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Voorbereidingsdag skireizen

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dag (mits inclusief in de prijs) krijg je een presentatie over wat je in de bergen allemaal te wachten staat. Met prachtige foto's en film wordt duidelijk hoe het programma er tijdens de week uitziet. Ook krijg je een uitgebreide presentatie over de benodigde uitrusting. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van mij te leen en wat zul je zelf nog aan moeten schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de condities op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar afhankelijk van de geboekte reis gaan we wel oefenen op de skibaan. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag bij HowtoPow komt het volgende aan bod:

 • Off-piste clinic
 • Demo airbag trekken
 • Lawinepieper zoeken
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag HowtoPow:

 • Clinic off-piste skiën
 • Clinic airbag trekken
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Alpen programma:

 • 4 dagen Begeleiding door UIAGM ski- en berggids en Oostenrijks Staatlich Geprüfter Skilehrer Jelle Staleman (1 gids per 8 deelnemers)
 • 4x overnachting in Hotel inclusief halfpension
 • 4 dagen liftpas
 • 3 avonden video analyse
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar de Alpen
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via mij)
 • Ski-uitrusting
 • Kosten voor lokaal vervoer (ca. 30km per dag)
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering

Gidsen waar ik mee samenwerk

Mijn reizen worden allemaal persoonlijk door mij gegidst. Daarnaast kan het zijn dat er nog 1 of meer andere gidsen aanwezig zijn. Alle gidsen waarmee ik samenwerk beschikken over de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skiën en bergbeklimmen. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren. en is, In de Alpenlanden is het beroep berggids een beschermd beroep net als in Nederland artsen en advocaten dat zijn. Tot hun expertise behoort ondermeer:  Meteorologie, touwtechnieken, gletsjerkunde, methodiek en didactiek, rotsklimmen, ijsklimmen en expedities! Mijn gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent tijdens mijn cursus alpinisme dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 8 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Ik fungeer als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers die je mogelijk niet kent. Wil je bij jouw reis niet belemmert worden door de mindere conditie, ervaring of skills van de overige deelnemers of heb je andere data op het oog dan is het mogelijk om deze reis privé te boeken. Hieronder vind je de prijzen per persoon bij een privéboeking:

 • Bij 3 personen: € 1570,-
 • Bij 4 personen: € 1465,-
 • Bij 5 personen: € 1360,-
 • Bij 6 personen: € 1255,-
 • Bij 7 personen: € 1150,-
 • Bij 8 personen: € 1045,-

Stuur een mail naar info@jellestaleman.nl als je deze reis op een andere datum of als privégroep wil boeken.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids Actie
15 februari 2022 - 19 februari 2022
6 van de 8 plaatsen beschikbaar
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1045
Jelle Staleman

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Lijkt deze reis je iets maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Ik hou je dan op de hoogte wanneer ik nieuwe data of nieuwe informatie heb over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_5

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met mij op. Bel: ​+31 (0)6 48 26 56 28 of mail: info@jellestaleman.nl

Neem contact op