Alpinisme is de oorsprong van vrijwel alle bergsportdisciplines zoals bijvoorbeeld sportklimmen en klettersteigen die we inmiddels kennen. Ik kan je volledig ontzorgen en de gehele beklimming organiseren en gidsen óf ik organiseer een cursus waar jij leert om de mooiste toppen zelfstandig en veilig te beklimmen! Ik heb inmiddels alle 82 toppen van de Alpen hoger dan 4000 meter al beklommen dus ken de Alpen op mijn duimpje!

Beklim de mooiste toppen van de Alpen

Heb je nog nooit een berg beklommen? Geen probleem, bij alle bergen zit er vooraf een mini cursus inbegrepen waarbij ik je precies die skills aanleer die nodig zijn voor de betreffende berg. Afhankelijk van de berg oefen je jouw stijgijzer- en pickeltechniek, je rotsklimtechniek of hoe je efficiënt beweegt. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan hoe je het best kunt acclimatiseren voor jouw eerste alpiene tocht!

Alpiene beklimmingen naar de mooiste toppen in de Alpen:

Alpinisme cursussen

Ik geloof in 'learning by doing'. Uiteraard moet jij wel eerst weten hoe dat 'doing' dan in zijn werk gaat. Daarom zal het in het begin van de alpinisme cursus de focus liggen op veel kijken, luisteren en nadoen. Als je de skills een beetje te pakken hebt mag je zelfstandig de tochten voorbereiden en gidsen. Ik fungeer dan als coach en grijp in als het onveilig wordt of als ik denk dat het sneller, beter of efficiënter kan. Krijg je er al zin in?

Alpinisme cursussen: