Alpinisme is de oorsprong van vrijwel alle bergsportdisciplines zoals bijvoorbeeld sportklimmen en klettersteigen die we inmiddels kennen. Ik kan je volledig ontzorgen en de gehele beklimming organiseren en gidsen óf ik organiseer een cursus waar jij zelfstandig leert om de mooiste toppen veilig te beklimmen! Ik heb inmiddels alle 82 toppen van de Alpen hoger dan 4000 meter al beklommen dus ken het gebied op mijn duimpje!

Beklim de hoogste en mooiste toppen van de Alpen

Heb je nog nooit een berg beklommen? Geen probleem, bij alle bergen zit er vooraf een mini cursus inbegrepen waarbij ik je precies die skills aanleer die nodig zijn voor de betreffende berg. Afhankelijk van de berg oefen je jouw stijgijzer- en pickeltechniek, je rotsklimtechniek of hoe je efficiënt beweegt. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan hoe je het best kunt acclimatiseren voor jouw eerste alpiene tocht!

Heb je al wel uitgebreide ervaring? Super! Dan kan ik differentiëren en zal ik afhankelijk van jouw wensen proberen om een zo uitdagend mogelijke berg uit te zoeken. Dit alles natuurlijk afhankelijk van de sneeuwcondities en de weersverwachting.

Alpiene beklimmingen naar de mooiste toppen in de Alpen:

Doordat ik veel programma's persoonlijk gids en mijn dagen die ik per jaar kan gidsen beperkt zijn is het aanbod soms beperkt.

Alpinisme cursussen

Ik geloof in 'learning by doing'. Uiteraard moet jij wel eerst weten hoe dat 'doing' dan in zijn werk gaat. Daarom zal het in het begin van de alpinisme cursus de focus liggen op veel kijken, luisteren en nadoen. Als je de skills een beetje te pakken hebt mag je zelfstandig de tochten voorbereiden en gidsen. Ik fungeer dan als coach en grijp in als het onveilig wordt of als ik denk dat het sneller, beter of efficiënter kan. Krijg je er al zin in?

Wil je meer weten over hoe een alpinisme cursus er uit zou kunnen zien? Lees dan een van mijn blogs of kijk voor inspiratie op mijn Facebook of Instagram!

Alpinisme cursussen:

Doordat ik alle programma's persoonlijk gids en mijn dagen die ik per jaar kan gidsen beperkt zijn is het aanbod soms beperkt. Alle programma's waar een datum in de agenda staat gids ik per definitie zelf!