Monte Rosa 7-summits beklimmen

Waanzinnige klimweek waarbij je 7 toppen hoger dan 4000 meter beklimt!

Monte Rosa beklimmen met 6 van de 7 bergtoppen zichtbaar
Italië, Alpen, Frankrijk

Monte Rosa 7-summits

Waanzinnige klimweek waarbij je 7 toppen hoger dan 4000 meter beklimt!
Eerstvolgende vertrek
21 juli 2024
Hoogte
4563 meter
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
€ 1925
Deelnemers
3 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Het Monte Rosa gebergte bestaat uit totaal 14 toppen hoger dan 4000 meter en is daarmee waarschijnlijk het grootste massief van de Alpen. De Monte Rosa is dus eigenlijk niet 1 bergtop maar een verzameling van bergen. De Monte Rosa zélf kun je dus niet beklimmen maar de losse toppen wel.  

Het monte rosa gebied biedt voor beginnende én ervaren alpinisten uitdaging. Wij focussen ons deze week op de makkelijkere bergen. Tijdens mijn Monte Rosa 7-summits programma beklim je in 2 dagen tijd 7 toppen hoger dan vierduizend meter. Ondanks dat niet iedere top even moeilijk is biedt iedere berg op een andere manier een realistische en haalbare uitdaging. Zo heb je bijvoorbeeld de prachtige sneeuwgraat van de Parrotspitze waar je links en rechts zeer steil naar beneden kijkt. De Balmenhorn is met ca 20 meter klimmen via een laddertje de makkelijkste. Op het kleine ijswandje van de Corno Nero zul je 50 graden steil ijs moeten overwinnen en vormt daarmee de grootste uitdaging. De klauterpassage in de rotsen vlak voor de Zumsteinspitze is de hoogste top en dus het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze week. De Margherita hut staat bovenop de 4545 meter hoge Punta Gnifetti. Hier zul je de nacht doorbrengen op één van de meest adembenemende plekken die je ooit zult zien.

In aanloop naar de beklimming van al deze prachtige bergen, acclimatiseer je midden in het Mont Blanc massief. Na deze 3 dagen reis je af naar het Monte Rosa massief waar je 2 nachten verblijft.

Bezoek mijn informatiebijeenkomst
Download brochure

Bekijk de 3D-kaart van deze reis

Klik op het vliegtuig linksonder voor een 3D rondleiding

Monte Rosa 7-summits programma

DAG 1 - REIS VANUIT NL EN AANKOMST IN CHAMONIX

In de namiddag kom je aan in de Chamonix vallei. Vanaf 18:00 uur kun je terecht in een sfeervol hotel in het dal van Chamonix. Je ontmoet de andere deelnemers met wie je gezellig een heerlijke bergmaaltijd nuttigt. Vanaf het Terras heb je uitzicht op de Mont Blanc!

Bij de Monte Rosa beklimming overnacht je in een luxe berghut

DAG 2 - TOCHT NAAR REFUGE ALBERT PREMIER (2706 M)

Ik of een andere gids sluit bij het ontbijt aan, bespreekt het programma van de week en controleert de uitrusting. Vanuit het dal lopen we vanuit het plaatsje Le Tour omhoog naar de Refuge Albert Premier die vernoemd is naar de voormalige Belgische koning Albert. Bij de hut oefenen we op de gletsjer met stijgijzer- en pickeltechnieken.

3-4 uur hiken, 1226 m stijgen

DAG 3 - BEKLIMMING VAN DE AIGUILLE DU TOUR (3540 M)

Vanuit de hut vertrekken we rond 4 uur over de gletsjer richting de Aiguille du Tour. De tocht naar deze prachtige berg voert eerst over een wandelpad en  vervolgens over de gletsjer de Col Supérieur du Tour te bereiken. Op de col sta je op de grens van Zwitserland en Frankrijk! Vanaf de col daal je een stukje af tot aan de gletsjer en met wat klimmen en klauteren over rotsen bereik je jouw eerste bergtop! Vanaf de top van de Aiguille du Tour heb je een prachtig uitzicht op de Mont Blanc en je kunt zelfs de Matterhorn zien liggen. Vanaf de top dalen we af en vervolgens traverseren we over de vlakke Trient gletsjer naar de gelijknamige hut. We overnachten op de Cabane du Trient (3170 m).

4-6 uur klimmen, 1000 m stijgen, 500 m dalen

Monte Rosa beklimmen met Nederlandse berggids

DAG 4 - NAAR HET DAL EN GOED UITRUSTEN

Vanuit de Zwitserse Cabane du Trient klim je via dezelfde weg als gister weer over de col supérieur du tour weer terug naar de Glacier du Tour. Tijdens de afdaling doe je nog een drankje of kun je lunchen op de Refuge Albert Premier om van de lange tocht even bij te komen. Na deze vermoeiende dagen ben je geacclimatiseerd en is het tijd om te herstellen. Bij Chalet Tissières kun je met je blote voeten in het gras even goed bijkomen en nagenieten van de eerste mooie dagen.

5-7 uur hiken, 300 m stijgen, 1900 m dalen 

DAG 5 - AANLOOP RIFUGIO GNIFETTI (3647 M)

We rijden door de Mont Blanc tunnel via Courmayeur naar Stafal in Italië. Vanaf daar pakken we de lift naar de Passo dei Salati (2936 m). Van hieruit lopen we in 2 tot 3 uur over steil terrein, gletsjer en rots naar de Rifugio Gnifetti of de Rifugio Mantova waar we genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd. Vooraf kun je meestal kiezen uit pasta of minnestrone soep. Onder de berggids staat dit ook bekend als de spaghetti ronde! Morgen wordt een heel lange maar zeker ook mooie dag!

2-3 uur klimmen, 700 m stijgen

Uitzicht op de Rifugio Gnifetti in het Monte Rosa massief na de beklimming
Rifugio Gnifetti

DAG 6 - BEKLIM VERSCHILLENDE VIERDUIZENDERS EN SLAAP OP DE CAPANNA MARGHERITA (4545 M)

Vandaag en morgen beklim je 7 toppen in het Monte Rosa gebied: de Piramide Vincent (4215 M), de Balmenhorn (4167 M) met een laddertje naar de top, de Corno Nero (4321 M) met een steile ijswand naar de top, de Ludwigshöhe (4343 M), de prachtige sneeuwgraat van de Parrotspitze (4434 m) en de Zumsteinspitze (4563 m). De zevende, de Punta Gnifetti (4545 m), is de plek waar de Rifugio Margherita is gebouwd, de hoogste berghut van Europa. Vanuit hier heb je een ongelooflijk uitzicht op de omgeving en kijk je meer dan 3000 meter over de Oostwand van het Monte Rosa massief naar beneden.

1000-1400 m stijgen, 200-400 m dalen

Beklim 7x een 4000er met een gecertificeerde berggids in het Monte Rosa gebied

DAG 7 - BEKLIMMING VERSCHEIDENE 4000-ERS

Na de beklimmingen van gister en de zware nacht op grote hoogte wordt er toch nog iets van je gevraagd! Vandaag beklimmen we het laatste deel van de bergen die we op dag 5 nog niet hebben beklommen. Na de afdaling pakken we de lift weer naar beneden, zodat je in het Italiaanse zonnetje onder het genot van een welverdiend ijsje kan genieten van het avontuur.

Omdat je voor de beklimming vroeg op staat en daardoor redelijk vroeg weer in het dal bent heb ik geen overnachting in het dal geregeld. Je kunt er voor kiezen om direct zelf naar huis te rijden of je organiseert zelf halverwege de terugweg een overnachting.

200-600 m stijgen, 1500-1700 m dalen

De bergtoppen van het Monte Rosa massief behoren tot de hoogste van de Alpen
Uitzicht vanaf Piramide Vincent

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
8 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 2 / 5
Hoogte 2 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 2 / 5
Er worden touwen gebruikt om gletsjers over te steken. Het terrein wordt wat steiler (<40 graden) met mogelijk 2e graads rotsterrein.
Hoogte 2 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 4000 en 5000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de plekken waar je overnacht en de beoogde doelen worden aangepast op basis van (route)condities, weer(verwachtingen),  en de skills en vaardigheden van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is tot bijvoorbeeld activiteiten in het dal, bij de hut, tent of rondom het kamp.

Accommodatie

Je overnacht aan de voet van de Mont Blanc in een sfeervol chalet of hotel. Bij de keuze van het onderkomen zoek ik naar een warm ingericht chalet met goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je overnacht op verschillende berghutten: Refuge Albert 1er, Rifugio Gnifetti of Mantova en Rifugio Margherita, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen. Afhankelijk van het chalet of de berghut slaap je in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan het Monte Rosa 7-summits programma vraag ik ruime bergwandelervaring. Bijvoorbeeld een trekking in de Himalaya of Zuid-Amerika, ervaring met huttentochten in de Alpen of vergelijkbaar. Bovendien heb je een uitstekende conditie nodig. Heb je twijfels of je deze tocht wel aan kunt? Neem dan contact met mij op!

Voorbereiden op je avontuur

Informatiedocument skigids en berggids Jelle Staleman

Gratis brochure

Hieronder kun je, mits beschikbaar, de brochure downloaden. Daarin vind je alle nodige informatie over:

 • Het programma
 • Het trefpunt
 • De logistiek
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download brochure
Mont Blanc beklimmen met Nederlandse berggids als beginnerscursus alpinisme

Informatiebijeenkomsten

Kom naar een van mijn informatiebijeenkomsten (mits deze in de agenda te vinden is). Daar vertel ik je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Acclimatiseren
 • Het programma van dag tot dag
 • Kleding en uitrusting
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek mijn informatiebijeenkomst
Trainingshandleiding toerskien en alpinisme ski- en berggids Jelle Staleman

Uitgebreide trainingshandleiding

Nadat je geboekt hebt ontvang je van mij een trainingshandleiding waarmee je jezelf fysiek en mentaal goed kunt voorbereiden. Over welke vaardigheden en conditie je precies moet beschikken wordt op de voorbereidingsbijeenkomst in NL (mits deze inclusief de prijs is) nog duidelijker gemaakt.

Instructie toerskien en alpinisme ski- en berggids Jelle Staleman

Uitgebreide instructievideo's

Nadat je geboekt hebt ontvang je van mij meerdere zeer uitgebreide instructievideo's over de benodigde uitrusting. Zie hieronder een voorbeeld van één van die video's!

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereiding in Nederland:

 • Informatiebijeenkomst zie agenda (Mits niet al geweest)
 • Zeer uitgebreide uitrustingshandleiding
 • Zeer uitgebreide trainingshandleiding
 • Zeer uitgebreide instructie video's

Alpen programma:

 • 6 dagen begeleiding door UIAGM berggids Jelle Staleman of een andere gids (1:4)
 • 6x Overnachting
 • 6x Ontbijt en avondmaaltijd
 • Bergsportuitrusting (helm, gordel, pickel, stijgijzers)
 • Gebruik van touwen en karabiners
 • Trainingshandleiding

Niet inbegrepen

Alpen programma:

 • Vervoer naar de Alpen
 • Kosten (brandstof) voor lokaal vervoer (obv carpoolen)
 • Tol (Franse en Italiaanse snelwegen)
 • Mont Blanc tunnel (ca. €45,- per auto)
 • Liftkosten (ca. €60)
 • Lunch, snacks, drankjes en consumpties
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage VZR Garant á € 2,50

Gidsen waar ik mee samenwerk

Mijn bergsportreizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van bergsport. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn. Al mijn gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Ik gids ongeveer 70% van mijn reizen persoonlijk. Met welke gids je ook op pad gaat, je bent in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

1 UIAGM berggids per 4 deelnemers. Bij een groep van 8 deelnemers ben je dus met 2 gidsen op pad!

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Alle reizen worden door mij persoonlijk gegidst mits er reisdata online staan. Staan er geen reisdata online dan kun je deze reis via Mountain Network boeken maar zul je mogelijk niet door mij persoonlijk gegidst worden. Afhankelijk van het type reis kan het zijn dat er nog een aantal andere gidsen aanwezig zijn. Hieronder de gidsen waarmee ik samenwerk. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers. Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar info@jellestaleman.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids Actie
21 juli 2024 - 27 juli 2024
5 van de 8 plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
 
€ 1925