Gran Paradiso beklimmen

Mountain Network - Gran Paradiso
Italië, Alpen

Gran Paradiso beklimmen

De hoogste berg geheel in Italië
Eerstvolgende vertrek
9 augustus 2023
Hoogte
4061 meter
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
€ 1095
Deelnemers
3 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
7 / 20
Conditie 2 / 5
Techniek 2 / 5
Hoogte 2 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie en kunt een stevige dagtocht van zo’n 8 uur maken met een rugzak van 8-10 kg.
Techniek 2 / 5
Er worden touwen gebruikt om gletsjers over te steken. Het terrein wordt wat steiler (<40 graden) met mogelijk 2e graads rotsterrein.
Hoogte 2 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 4000 en 5000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

De Gran Paradiso is met 4061 meter de hoogste berg die in zijn geheel in Italië staat. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op bekende bergen zoals de Mont Blanc, de Matterhorn en het Monte Rosa massief. De berg staat midden in het voormalige jachtgebied van de laatste Italiaans koning en is inmiddels een nationaal park dat bekend staat om zijn enorme hoeveelheid steenbokken. Je kunt rondom de Gran Paradiso een prachtige trektocht maken maar wij gaan natuurlijk voor de top!

Als je in de vroege ochtend omhoog klimt zie je de Mont Blanc in de verte rood opgloeien door de opkomende zon. Na 1,5 uur wandelen bereik je de gletsjer waar de stijgijzers omgaan. Het terrein wordt steiler en het kan zijn dat er soms een gletsjerspleet omzeilt moet worden. Het laatste stukje rotsklimmen voordat je de Madonna op de top mag begroeten is nog wel even spannend, dat maakt de prestatie alleen maar groter. Gefeliciteerd met je eerste vierduizender!

Om ons goed voor te bereiden op de beklimming oefenen we eerst de stijgijzertechniek op een van de gletsjers rondom Chamonix. Tijdens het oefenen kunnen we direct alvast acclimatiseren. De volgende dag rijden we door de Mont Blanc tunnel richting het Valsavaranche. Daar beklimmen we de Gran Paradiso via de Rifugio Vittorio Emanuele. Als de zon opkomt zijn we al een uur of 2 onderweg en is de top al in zicht. Het uitzicht vanaf de top is echt waanzinnig.

Bezoek mijn informatiebijeenkomst
Download brochure

Bekijk de 3D-kaart van deze reis

Klik op het vliegtuig linksonder voor een 3D rondleiding

Video beklimming Gran Paradiso

Bekijk de video om een idee te krijgen of deze beklimming iets voor jou is. De beelden van de top zijn zeer spectaculair!

Ervaringen van andere deelnemers

Met Jelle een hele gave C2 cursus gedaan. Een week vol leren, lachen en uitgedaagd worden. Met veiligheid als prioriteit heeft Jelle op basis van de ervaring van de groep, de weersomstandigheden en het gebied het programma optimaal ingericht. Veel techniek, klimmen, een graat, en de Gran Paradiso. Kortom: top!

, beoordeelde mij met 5 sterren op Google

Dit is een top programma waarin je aangereikt krijgt wat je technisch goed doet en waar je kunt verbeteren. Confronterend maar gelukking met veel humor. (Jelle bedankt!!).Wij hadden geweldige omstandigheden en hebben fantastische off piste afdalingen kunnen maken. Super gezellig gezelschap. Dit vraagt om een vervolg.

, beoordeelde mij met 5 sterren op Google

Beginnerscursus gevolgd in arolla. Super leuke en bekwame gids Hans die precies de juiste windows met mooi weer wist te vinden zodat we toch het hele programma hebben kunnen afwerken ondanks de wat bewolkte lucht. Veel geleerd en ook toe kunnen passen na de cursus (want bleef nog een weekje). Op naar de vervolgcursus!!! Tnxx Jelle!!

, beoordeelde mij met 5 sterren op Google

Gran Paradiso beklimmen programma

Dag 1 – Aankomst in Chamonix

Vanuit Nederland bereik je de Vallei van Chamonix na ongeveer 10 uur rijden. Vanaf 18:00 uur kun je terecht in een sfeervol Chalet waarvan de eigenaresse Nederlands is. Je ontmoet de andere deelnemers met wie je gezellig een heerlijke bergmaaltijd nuttigt. Bij goed weer kun je tijdens het diner op het terras genieten van het uitzicht op de Mont Blanc!

 

Bij de beginnerscursus in Chamonix overnacht je in een luxe berghut

Dag 2 - Stijgijzertechnieken op de Mer de Glace

In de ochtend sluit de gids bij het ontbijt aan. De gids zal jullie uitrusting controleren en het huurmateriaal uitdelen. We pakken het treintje of de lift richting de Mer de Glace, de Glacier de Argentière of een andere gletsjer. Welke gletsjer het uiteindelijk wordt laten we afhangen van waar op dat moment de condities optimaal zijn. Op de gletsjer acclimatiseer je (wennen aan de hoogte) en oefenen we met het lopen op stijgijzers zodat je optimaal voorbereid bent op de Gran Paradiso beklimming.

300 m stijgen, 300 m dalen

Dag 3 - Aanloop Rifugio Vittorio Emanuele II (2735 m)

Vandaag maken we een prachtige wandeling naar de Rifugio Vittorio Emanuele II. Met eigen vervoer vertrekken we naar Italië. Via de Mont Blanc tunnel bereiken we na 2 uur rijden het plaatsje Pont (1952 m) vanwaar de ‘aanloop’ naar de hut zal starten. Deze pittige wandeling duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur als we het rustig aan doen. We zullen het zeker rustig aan doen om energie te besparen voor de dag van morgen!

783 m stijgen

Mountain Network - Gran Paradiso-2
Prachtige wandeling naar de hut

Dag 4 - Beklimming Gran Paradiso (4061 m)

Tussen 4 en 5 in de ochtend staan we op! In het schijnsel van de maan en onze hoofdlampjes start de klim naar de Gran Paradiso (4061 m) via een eenvoudig wandelpad dat naarmate we verder komen vervaagd. Bij het eerste daglicht bereiken we de gletsjer en worden de stijgijzers en de gordel aangedaan om aan touw te kunnen gaan. In het begin is de gletsjer glooiend maar naarmate we hoger komen wordt de gletsjer wat steiler. Na een paar uur geklommen te hebben komt de top van de Gran Paradiso in zicht. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op een aantal van de mooiste en bekendste Alpentoppen waaronder de Matterhorn en het Monte Rosa massief.

Na de top is de dag nog niet voorbij! In ongeveer 3 uur dalen we af naar de hut om vanaf daar nog verder af te dalen naar het dal. Totaal daal je meer dan 2000 meter af!

1326 m stijgen, 2109 m dalen

Mountain Network - Gran Paradiso-12
Bijna op de top

Dag 5 - Afscheid en terugreis naar Nederland

Bij het ontbijt geniet je met uitzicht op de Mont Blanc nog eens van de top die je gisteren beklommen hebt! Aansluitend stap je in de auto voor de terugreis naar Nederland of plak je er nog een paar dagen aan vast om wat wandelingen te maken?

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de plekken waar je overnacht en de beoogde doelen worden aangepast op basis van (route)condities, weer(verwachtingen),  en de skills en vaardigheden van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is tot bijvoorbeeld activiteiten in het dal, bij de hut, tent of rondom het kamp.

Accommodatie

In het dal slaap je aan de voet van de Mont Blanc in een sfeervol Chalet. Renske, de eigenaresse, is Nederlands dus dat is fijn in de communicatie. Het Chalet heeft de sfeer van een echte berghut maar dan comfortabeler. Warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Daarnaast slaap je in Rifugio Vittorio Emanuele II waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen. Afhankelijk van het chalet of de berghut slaap je in een stapelbed of  ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

Om de Gran Paradiso te beklimmen heb je geen bergsportervaring nodig. Uiteraard beschik je wel over een zeer goede conditie, lichaamscoördinatie en heb je een flinke dosis motivatie. Heb je twijfels of je deze tocht wel aan kunt? Neem dan contact met mij op!

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je, mits beschikbaar, het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle nodige informatie over:

 • Het programma
 • Het trefpunt
 • De logistiek
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download brochure
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomsten voor Gran Paradiso

Kom naar een van mijn informatiebijeenkomsten (mits deze in de agenda te vinden is). Daar vertel ik je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Acclimatiseren
 • Het programma van dag tot dag
 • Kleding en uitrusting
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek mijn informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Nadat je geboekt hebt ontvang je van mij een trainingshandleiding waarmee je jezelf fysiek en mentaal goed kunt voorbereiden. Over welke vaardigheden en conditie je precies moet beschikken wordt op de voorbereidingsbijeenkomst in NL (mits deze inclusief de prijs is) nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network - voorbereidingsdag klimclinic-3

Uitgebreide instructievideo's

Nadat je geboekt hebt ontvang je van mij meerdere zeer uitgebreide instructievideo's over de benodigde uitrusting. Zie hieronder een voorbeeld van één van die video's!

Mountain-Network-uitrustingslijst-zomer-1600x1200

Gedetailleerde uitrustingslijst

Nadat je geboekt hebt ontvang je van mij een lijst met alle uitrustingsstukken. Daar vind je alle benodigde items en een indicatie van de aanschafprijs per item. Per item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereiding in Nederland:

 • Informatiebijeenkomst zie agenda (Mits niet al geweest)
 • Zeer uitgebreide uitrustingshandleiding
 • Zeer uitgebreide trainingshandleiding
 • Zeer uitgebreide instructie video's

Alpenprogramma:

 • Begeleiding door Jelle Staleman + een andere gids (1:4)
 • 4x overnachting
 • 4x ontbijt en avondmaaltijden
 • Bergsportuitrusting (helm, gordel, pickel, stijgijzers)
 • Gebruik van touwen en karabiners

Niet inbegrepen

Alpenprogramma: 

 • Vervoer naar de Alpen
 • Trein- of liftkosten (gletsjer, ca. € 30 - € 45,-)
 • Kosten (brandstof) voor lokaal vervoer (obv carpoolen)
 • Tol (Franse en Italiaanse snelwegen)
 • Mont Blanc tunnel (ca. € 45,- per auto)
 • Lunch, snacks, drankjes en consumpties
 • Bijdrage VZR Garant á € 2,50

Gidsen waar ik mee samenwerk

Mijn reizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn. Al mijn gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Ik gids ongeveer 70% van mijn reizen persoonlijk. Met welke gids je ook op pad gaat, je bent in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij het gehele programma is er 1 gids per 4 deelnemers aanwezig. Bij een groep van 8 deelnemers zijn er dus 2 gidsen aanwezig!

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Alle reizen worden door mij persoonlijk gegidst mits er reisdata online staan. Staan er geen reisdata online dan kun je deze reis via Mountain Network boeken maar zul je mogelijk niet door mij persoonlijk gegidst worden. Afhankelijk van het type reis kan het zijn dat er nog een aantal andere gidsen aanwezig zijn. Hieronder de gidsen waarmee ik samenwerk. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers. Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar info@jellestaleman.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids Actie
9 augustus 2023 - 13 augustus 2023
1 van de 8 plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
 
€ 1095

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Lijkt deze reis je iets maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Ik hou je dan op de hoogte wanneer ik nieuwe data of nieuwe informatie heb over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Gran Paradiso

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met mij op. Bel: ​+31 (0)6 48 26 56 28 of mail: info@jellestaleman.nl

Neem contact op