Boek jouw privéreis geheel op maat!

  • Wil je een bestaand programma een dag langer of juist een dag korter?
  • Ben je met een clubje vrienden en sluit je liever niet aan bij onbekenden?
  • Heb je een beklimming of een skitocht in je hoofd die niet op de website staat?
  • Heb je verschillende niveau's binnen jullie groep?

Dan is een privéreis misschien een goede keuze!

Vind je je droomtocht niet in het programma of zou je graag een aanpassing willen op een van de bestaande programma's? Geen probleem, ik verzorg ook maatwerk. In samenspraak met jou bedenk ik een programma geheel naar jullie wensen. Neem gerust contact met mij op. In het verleden maakte ik al vele programma's op maat. Kijk hieronder voor een paar voorbeelden van zulke privéreizen:

Gevorderden en Beginners cursus tegelijk!

Arjan klom al tientallen jaren en had zelfstandig al meerdere vierduizenders op zijn naam staan. Hij was toe aan een vergevordenen cursus. Vader Arnoud had wat minder ervaring en zoon Gert ging voor het eerst het alpiene terrein in. Dit vroeg om een combinatie tussen een gevordederden en beginners cursus. Met Arjan als touwleider en Gert en Arnoud in zijn kielzog werd er een hoop geleerd rondom de Saarbruckerhut. Lees hier het tochten verslag..

Prachtige tocht in het Berner Oberland

Robin, Danielle, Wijbrand en Rob vroegen mij een uitdagend programma te schrijven waarin een paar vierduizenders beklommen zouden worden. Na een dagje training en de nodige acclimatisatie waren ze klaar voor het echte werk. Lees hier welke bergen ze bedwongen..

Alpinisme met kinderen in het Berner Oberland

De patat generatie kan zo af en toe wel wat beweging gebruiken. Op verzoek van de ouders maakte ik een mooi programma, weg van de computers en telefoons! Met 4 'mannen' van 13 en 14 gingen we terug naar de 'basics' . Lees hier hoe we in zes dagen vele kilometers, hoogtemeters en gletsjers bedwongen..

Beklimmingen Berner Oberland met Jelle Staleman Ski- en Bergsport from Jelle Staleman on Vimeo.

Ideeën:

BEKLIMMING MATTERHORN

De Matterhorn behoort tot de beroemdste bergen ter wereld. Hij is misschien wel de mooiste maar zeker niet de makkelijkste berg om te beklimmen.! De makkelijkste route verloop via de Hornli- of de Liongraat. Ik beklom beide graten en ook nog eens de Noordwand die tot een van de moeilijkste beklimmingen in de Alpen behoort. Lees hier het verslag van mijn beklimming van de Matterhorn Noordwand.

Beklimming Mönch

De Mönch is vrij makkelijk te beklimmen door de nabijheid van de Jungfrau baan. Bekijk hieronder het filmpje waar we door de slechte weersomstandigheden gedwongen werden om te keren.  De berg is vanuit het dal binnen een dag te beklimmen maar dit betekend niet dat de beklimming altijd even makkelijk verloopt. Lees hier over het verhaal van de beklimming van de Mönch..

Beklimmingen Berner Oberland met Jelle Staleman Ski- en Bergsport from Jelle Staleman on Vimeo.

Beklimming Eiger

De Eiger behoort tot de beroemdste bergen ter wereld. Haar noordwand is de grootste van de alpen en erg moeilijk. Gelukkig geeft de prachtige Mittellegigraat graat een makkelijkere en veiligere toegang tot de top. Lees hier hoe ik een maffe Japanner naar de top gidste..

De beklimming van de Eiger via de Mittellegi
Beklimming van de Eiger

Beklimming Breithorn

De Breithorn is misschien wel de makkelijkste 4000er om te beklimmen. Vanuit Zermatt bak je het baantje naar de KleinMatterhorn omhoog en rest er nog 400 meter sneeuw stampen voor je op de top staat. Maar pas op dat je de berg niet onderschat! Gletsjerspleten en de hoogte vormen nog altijd een gevaar. Bekijk hieronder het filmpje van deze tocht:

Walliser 4000er in Saasfee met Jelle Staleman Ski- en Berggids from Jelle Staleman on Vimeo.