Vorige week bewezen Steyn, Willem, Viktor en David dat alpinisme met kinderen prima mogelijk is! In 6 dagen tijd maakten we een prachtige doorsteek in het westelijke deel van het Berner Oberland. Na zes dagen sprak ik de kinderen niet meer met 'jongens' aan maar met 'mannen' want ze hadden flink gebikkeld! Het taxi bedrijf vond het een goed idee om ons met een limousine naar de 'Col de Sanetsch' te brengen. Na wat gekraak en gesteun begaf de vering het!

Alpinisme met kinderen in het Berner Oberland
Een limousine is niet geschikt voor de bergen!

Onderweg naar de 'Cabane de Prarochet' kwamen we langs een prachtig bergmeertje. Willem zakte nog tot aan zijn knieën door het ijs maar kon gelukkig gered worden..

Alpinisme met kinderen in het Berner Oberland
Een eilandje in een prachtig bergmeertje. Willem haalde nog even natte schoenen.

Voor de tijd van het jaar lag er nog extreem veel sneeuw wat het er allemaal niet makkelijker op maakte. Achtervolgd door opkomend warmte onweer moest er flink doorgelopen worden om op tijd op de hut aan te komen. Het geplande sportklimmen kon niet doorgaan omdat de plaatselijke sportklimtuin ondergesneeuwd was!

Alpinisme met kinderen in het Berner Oberland
Op weg naar de Cabane de Prarochet.

De volgende dag ging het vanaf de Sanetsch pas direct steil omhoog. De Cabanne des Audannes was het doel voor vandaag maar mede door de hoeveelheid sneeuw werd de tocht te zwaar. Het lawine gevaar op de Col des Audannes zorgde ervoor dat we moesten omkeren. In Montana wachtte de mannen een warme douche!

De kinderen vonden het alpinisme in het Berner Oberland prachtig!
Omhoog vanaf de Sanetschpas!

'S middags werd er flink wat onweer voorspeld en daarom vertrokken we vroeg naar de Wildstrubelhut. Ondanks de groet hoeveelheden sneeuw gaven de mannen niet op en bereikten we in de regen de hut. Daar werd er welverdiende appelsap gedronken.

Onweer hoort ook bij alpinisme. De kinderen moesten flink doorlopen in het Berner Oberland
Naderend onweer zorgde ervoor dat we flink moesten doorlopen!

De volgende dag stond in het teken van een echte beklimming. Steile sneeuwflanken en een steil rotswandje brachten ons op de top van de Rohrbachstein. Terug op de hut werden we beloond met een prachtige zonsondergang!

Alpinisme met kinderen kan ook prima onder begeleiding van een berggids.
De top van de Rohrbachstein!
De kinderen genieten na van een mooie dag alpinisme in het Berner Oberland
Prachtige zonsondergang vanaf de Wildstrubelhut!
IMG_2923
IMG_2925
IMG_2931

Over de 'Plaine Morte' (dode vlakte)gletsjer bereikten we de top van de Wildstrubel. Deze bied een van de spectaculairste uitzichten van de alpen. Op een paar na zijn alle 4000ers van de alpen te zien. De Mont Blanc, de Weisshorn en de Matterhorn vallen als markante toppen extra op. De stoere mannen mogen trots op zichzelf zijn dat ze deze week volbracht hebben!

Bij alpinisme is er vaak een touw nodig. Zeker als je met kinderen onderweg bent!
Steil omhoog vanaf de Wildstrubelhut!
De gletsjer op met de kinderen. Een prachtig stukje alpinisme!
Eindelijk op de col richting de Plaine Morte
De kinderen beklimmen de top !
Vanaf de top van de Wildstrubel hebben we een prachtig uitzicht op de Matterhorn en de Mont blanc