In de zomer van 2021 had ik het voorrecht om als berggids samen met presentator Maurice Lede een toppoging op de Gran Paradiso en de Mont Blanc te doen. Maurice had de voorbereiding zeer serieus genomen en heeft in Nederland zelfs een paar weken in een zuurstofarme tent geslapen om goed te acclimatiseren.

Met een fantastisch team hadden we goede kansen op de top! De organisatie was in handen van Mountain Network Outdoor en de Cameraman, Hylke Knot had datzelfde jaar zelfs op de top van de Aconcagua, Elbrus, Denali, en de Mount Everest gestaan! Voor geluidsman Erwin de Boer en regisseur Diederick Groenewoud was het de hoogste berg die ze tot dan toe probeerden te beklimmen.

Ben je benieuwd of we met zo'n sterk team de top gehaald hebben? Check dan de beide uitzendingen!

Aflevering 1: https://www.npostart.nl/BV_101406705

Aflevering 2: https://www.npostart.nl/BV_101406706

Wil je meer inspiratie en weten hoe het er achter de schermen aan toe ging of gewoon wat te luisteren tijdens het autorijden? Luister dan ook de podcast!:

Wil je zelf de Gran Paradiso beklimmen?

  • De hoogste berg die in zijn geheel in Italië ligt!
  • Beklimming in slechts 3 dagen
  • Misschien wel de makkelijkste 4000er van de Alpen
  • Perfect als introductie in alpinisme!

Beklim de Gran paradiso samen met mij of beklim hem zelfstandig tijdens de beginnerscursus alpinisme. De Gran Paradiso is met 4061 meter de hoogste berg die in zijn geheel in Italië staat. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op bekende bergen zoals de Mont Blanc, de Matterhorn en het Monte Rosa massief. De berg staat midden in het voormalige jachtgebied van de laatste Italiaans koning en is inmiddels een nationaal park dat bekend staat om zijn enorme hoeveelheid steenbokken. Je kunt rondom de Gran Paradiso een prachtige trektocht maken maar wij gaan natuurlijk voor de top!

Op de top van de Gran Paradiso!
Op de top van de Gran Paradiso!