Goed materiaal is belangrijk!

Alle verhuurde materialen voldoen aan de internationale veiligheidsstandaard en worden in goede onderhoudstoestand aangeleverd. De huur per item bedraagt 5 euro per dag per item. Voor het volledige pakket betaal je 75,- euro voor de gehele week. Bekijk hieronder wat ik in de verhuur heb:

Stijgijzers

Mijn persoonlijke maar ook de huurstijgijzers zijn allemaal van het gerenommeerde merk Black Diamond. Voor de eenvoudigere tochten heb ik de 'Black Diamond Contact' in de verhuur. Dit 10 punts stijgijzer is geschikt voor gletsjertochten en het eenvoudigere klimwerk. Ook tochten als de bijvoorbeeld de Grossglockner kunnen hier prima mee gemaakt worden.

Voor het steile en technisch lastiger terrein heb ik de 12 punts 'Black Diamond Cyborg Pro in de verhuur. Zelf gebruik ik dit ijzer ook voor de moeilijke en zware tochten.

Pickels

In de verhuur heb ik de 'Black Diamond Raven' deze pickel is geschikt voor de makkelijkere alpiene tochten. Ik heb de Pickels in verschillende lengtes zodat we de juiste pickel aan de juiste persoon kunnen verhuren. De pickel is ook in steiler terrein nog goed inzetbaar en dus een echte 'allrounder'. Heb jij nog nooit een pickel gebruikt? Leer hier hoe je hem moet gebruiken..

Ik heb pickels van Black Diamon in de verhuur

IJsbijlen

Als het klimmen echt steil wordt is lastig met een pickel te klimmen. Voor het steilere klimwerk gebruiken we dan ook ijsbijlen. Door de gekromde vorm van een ijsblijl 'bijten' de bijlen beter in het ijs en spaar je een hoop kracht. Voor het echte alpiene werk heb ik de 'Quark" van Petzl en voor waterval klimmen de gebruik ik de 'Nomic', ook van Petzl. Met deze bijlen kan je ook prima 'drytoolen'.

De nomic en de Quark van Petzl heb ik in de verhuur

Helmen

De helmen die ik verhuur zijn ook  'Black Diamond Half Dome'. Ze zijn verstelbaar in maat zodat ze bij iedereen fijn zitten en bieden natuurlijk maximale veiligheid. De verschillende kleuren zorgen ervoor dat je jou helm gedurende de week niet telkens per ongeluk verwisseld.

De half dome helm in de huur van Black diamond gordel van Mammut met safelock karabiner

Gordels

De 'Mammut Gym Rental' is de gordel die iedereen past! Hij voldoet aan alle veiligheidsnormen. Goed verstelbaar is hij geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en voor dik en dun. Ook hoef je geen zorgen te maken dat de gordel niet meer past als je wat meer kleren aantrekt. Bij de huur van een klimgordel zit een 'safelock karabiner' inbegrepen.

Safelock Karabiners

Op de gletsjer maar ook tijdens het sportklimmen is het goed om 2 tegenover gestelde schroefkarabiners of een safelock karabiner te gebruiken. Een safelock karabiner is een karabiner die 'dubbel beveiligd' is. Bij de huur van een klimgordel zit een safelock karabiner inbegrepen.

materiaalhuur van nuts en friends