Ben je op zoek naar rust en de ultieme stilte? De sneeuw in het winterse berglandschap dempt alle geluiden en dat zorgt voor een heerlijk stilte. Het enige wat je hoort is de knisperende sneeuw die tijdens het omhooglopen samengedrukt wordt onder de vellen van je ski's. Op de top geniet je met een lunchpakket na van de prachtige beklimming en overweldigden omgeving maar het is nog niet voorbij! Voor je ligt een prachtige afdaling naar de gezellige berghut waar je vanaf het terras met een drankje de dag nóg een keer kunt beleven. Is dit waar jij naar op zoek bent? Dan is toerskiën echt iets voor jou!

Ik biedt verschillende vormen van toerskiën aan. Heb je wat minder ervaring dan kun je het best kiezen voor een tocht vanuit het dal of vanuit 1 berghut. Als het even een dagje wat minder gaat ben je zo weer terug bij de hut en voel je niet de druk om de volgende hut te halen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor de toerskiweek op Lyngen tussen de Noorse Fjorden met uitzicht op de oceaan, het Noorderlicht en een jacuzzi.

Heb je al wat meer ervaring dan daag ik je uit om een toerskitocht van hut naar hut te doen. De meest laagdrempelige variant is dan de toerskiweek in de Silvretta. Daardoor wordt je iedere dag uitgedaagd en zie je iedere dag nieuwe landschappen.

Bekijk mijn toerski reizen:

Doordat ik alle programma's persoonlijk gids en mijn dagen die ik per jaar kan gidsen beperkt zijn is het aanbod soms beperkt. Alle programma's waar een datum in de agenda staat gids ik per definitie zelf!

Toerskiën of freeriden?

Ik bied toerskireizen aan verspreid over de hele wereld en voor ieder wat wils. Ben je er nog niet uit of je liever gaat toerskiën of freeriden? Mijn reizen zijn onderverdeeld in freeriden en toerski reizen. Freeriden is het off-piste skiën in de buurt van een skigebied, zodat je vooral met liften omhoog kunt en veel kunt skiën. Met toerskiën loop je op eigen kracht omhoog en kan je de ongerepte natuur in. Weg van de drukte.

Wat is nou precies het verschil tussen toerskiën en freeriden? En wat past er bij jou? Bekijk de video om daar achter te komen!