Gevorderden en beginnerscursus tegelijk!

Arjan en Arnoud hadden al aardig wat ervaring in het beklimmen van 4000ers maar zoon Gert had alleen nog maar wandel ervaring. Voor Gert stond deze week dus in het teken van een beginnerscursus terwijl Arjan een gevorderden cursus in het voorklimmen van 3e graads rots stond te wachten. Arnoud zou van beide een beetje mee snoepen!

Gevorderden cursus Oostenrijk
De saarbruckerhutte met haar prachtige ligging!

 Saarbruckerhütte

De Saarbruckerhütte vormt een uitstekend decor om dit alles te oefenen. Rond de hut vind je perfect afgezekerde sportklimroutes, alpien rots maar er kan ook tot 50 graden steil ijsgeklommen worden. Op een half uur van de hut ligt de Litzner gletsjer waar goed geoefend kan worden in de verschillende gletsjer technieken.  Direct vanaf de hut start een mooi graadje waar geoefend kan worden in standplaatsbouw, knopen, touwcommando's, zekertechnieken en natuurlijk het klimmen zelf!

Gevorderden cursus Oostenrijk
Direct vanaf de hut start de graad!
Gevorderden cursus Oostenrijk
Vader en zoon op een spannend graadje
Gevorderden cursus Oostenrijk
Steenbokken showing off!

Kleinlitzner

Na 2 dagen oefenen waren de deelnemers klaar voor een echte beklimming. De mannen vormden inmiddels een hecht team en in rap tempo werden de 3e graads rotspassages overwonnen! Na 12 touwlengtes stonden we op de top van de kleinlitzner. Na nog een mooie afdaling over een klettersteig werd de dag gevierd met een biertje in de zon!

Gevorderden cursus Oostenrijk
Het klimmen in een touwgroep met de bijbehorende zekertechnieken wordt uitgebreid geoefend.
Gevorderden cursus Oostenrijk
Ook het zekeren in de afdaling moet geoefend worden

Grosses Seehorn

De laatste dag werd er geklommen in zowel rots als ijs. Arjan had al veel ervaring in het voorklimmen in ijs en leidde ons snel naar de luchtige top graad. De graad was niet heel moeilijk maar de dieptes die links en rechts van ons verdwenen zorgden dat we nog steeds geconcentreerd moesten klimmen. Vanaf de top keken we uit over Oostenrijk, Italie en in Zwitserland zagen we het machtige Bernina massief liggen!

Gevorderden cursus Oostenrijk
Luchtig klimmen op de Grosses Seehorn
Gevorderden cursus Oostenrijk
Gert staat stoer op de graad met een prachtig uitzicht!