Word je enthousiast van het onderstaande verhaal? Kijk dan nu bij ons programma in het Berner Oberland!

Met Rob en Robin had ik in het verleden al eens de Mont Blanc beklommen. Danielle en Wijbrand waren enthousiast geworden door de verhalen en kwamen nu ook mee voor een mooie tocht in het Berner Oberland! Om te acclimatiseren en weer te wennen aan de uitrusting vertrokken we naar de Glecksteinhut. De wandeling naar de hut bracht ons over steile paden door een dal met veel spectaculaire watervallen.

De aanloop naar de Gleckstein hut
De aanloop naar de Gleckstein hut

Een van de watervallen liep zelfs dwars over het pad. Doorlopen en dicht langs de wand blijven was het devies!

Nat worden is een garantie!
Nat worden is een garantie!

Na een drankje op de hut werden we vermaakt door een kudde steenbokken. Ze waren er nog niet over uit wie er nu precies de baas is dus links en rechts werden er een paar kopstoten gegeven!

Vlak bij de hut vermaakten de steenbokken zich!
Vlak bij de hut vermaakten de steenbokken zich!
4

De volgende dag stond in het teken van stijgijzer oefeningen en het omgaan met de pickel. Het vinden van de juiste toegang tot de gletsjer was even zoeken maar met behulp van een touw kon iedereen veilig de gletsjer opkomen. Na deze dag waren de deelnemers klaar voor het echte klim werk en het onweer deed ons besluiten sneller af te dalen dan gepland!

Op de gletsjer werden de stijgijzer technieken geoefend
Op de gletsjer werden de stijgijzer technieken geoefend

De beroemde Jungfrau baan bracht ons naar het Jungfraujoch vanwaar we ons verplaatsten richting de Mönchjoch hut. Op de hut maakte we onze rugzakken zo licht mogelijk om aan de beklimming van de Mönch te beginnen. Ondertussen werden we vergezeld door vriend en collega gids Dougal Tavener. In de mist begonnen we aan de beklimming en bewees Robin een vooruitziende blik te hebben. Volgens hem scheen op de top de zon. Na 2,5 uur in de mist te hebben geklommen konden we op de top over het wolkendek uitkijken!

De topgraad gezien vanaf de top van de Monch
De topgraad gezien vanaf de top van de Monch
7

De laatste dag stond de beklimming van de Jungfrau op het programma. Helaas zorgde het slechte zicht en de verse sneeuw ervoor dat er een alternatief programma bedacht moest worden. Danielle had sinds haar 12e al de wens om eens een sneeuwhol te maken. De rugzakken werden op een hoop gegooid en na 1,5 uur scheppen lag er berg met sneeuw op de rugzakken. Toen we een tunnel terug naar de rugzakken hadden gegraven was het uithollen van ons hol in een mum van tijd gebeurt wat zorgde voor de nodige gezellige momenten! Na al die sneeuw werd er in Interlaken afgesloten met nog een paar uurtjes sportklimmen wat voor een mooi contrast zorgde!

Het maken van een sneeuwhol
Het maken van een sneeuwhol
In een sneeuwhol is het lekker warm en gezellig!
In een sneeuwhol is het lekker warm en gezellig!