Lijkt jou onderstaande tocht ook wel wat? Kijk dan bij mijn programma in het Monte Rosa massief waar we meerdere 4000ers beklimmen!

Monte Rosa Massief

Het Monte rosa Massief staat garant voor het beklimmen van vierduizenders.  Dit hoogste gebergte van Zwitserland zorgde voor spectaculaire uitzichten over het Zwitserse Wallis, de Italiaanse Povlakte en het Franse Mont Blanc gebied. Peter kwam met zijn 2 zonen, Jeroen en Sebastiaan, om vooral van de bergen te genieten. Het halen van de top stond hierbij niet bovenaan de prioriteiten lijst maar zorgde natuurlijk wel voor de kers op de taart!

Breithorn

Op de eerste dag werd in de dichte mist de Breithorn beklommen. De mist was zo dicht dat we niet zeker wisten of we wel daadwerkelijk op de top stonden. Omdat het toch echt aan alle kanten naar beneden leek te gaan gingen we er van uit dat we de top gehaald moesten hebben. Het oriënteren naar de Rifugio valle d'Ayaz was nog een kleine uitdaging in de mist.

Gressoney

De volgende dag hadden de mannen toch nog wat last van de hoogte en zijn we het Valle d'Ayaz afgedaald om vervolgens over een col in het dal van Gressoney uit te komen. Na een heerlijke nacht in een goed hotel gingen we op pad richting de Rifugio Gnifetti. Dezelfde dag nog werden de Balmenhorn en de Piramide Vincent beklommen!

TOP dag

Het prachtige weer zorgde ervoor dat we vandaag maar liefst 3 vierduizenders konden beklimmen. De Balmenhorn werd voor de 2e keer bedwongen maar nu was Peter er ook bij. De Schwarzhorn beklom ik samen met Sebastiaan en omdat Peter vanaf beneden een goede camera positie kon innemen leverde dit een paar mooie plaatjes op! De Ludwigshohe werd een waar familie feest omdat we daar met vier man tegelijk op stonden!

Lijkt jou dit ook mooi? Kijk dan snel bij mijn programma Monte Rosa 4000ers beklimmen!

Mont Rosa hut

De afdaling naar de hut was nog erg lang maar tijdens ons verblijf konden we de architectuur en de energie huishouding van de hut eens goed bekijken. De Monte Rosa hut is misschien wel de modernste hut van de alpen. De laatste dag daalden we af en kregen we een prachtig overzicht van het Monte Rosa massief. We konden de ronde die wij gemaakt hadden mooi zien liggen.  De eigenaresse van de camping in Randa zat ons al met een Genepi op te wachten!

Zelfs de Mont Blanc kunnen we zien!
Zelfs de Mont Blanc kunnen we zien!
Prachtig uitzicht over de Italiaanse Povlakte
Prachtig uitzicht over de Italiaanse Povlakte
Blije gezichten op de Piramide Vincent
Blije gezichten op de Piramide Vincent
Zwoegend naar de top
Zwoegend naar de top
IMG_3267
Het laatste stukje klimmen is erg luchtig!
Het laatste stukje klimmen is erg luchtig!
De Corno Nero misschien wel het mooiste topje van de Monte Rosa
De Scwarzhorn, in Italie Corno Nero genoemd zorgt voor een steil klimmetje!