Voor elk wat wils, op ieder niveau in iedere discipline

Eindelijk is mijn nieuwe winter programma online! Na weken van uitzoeken, kaarten bestuderen, informeren naar hotels en een hoop ander gedoe is het gelukt. In iedere discipline en op ieder niveau is er wat te doen. Voor de toekomst heb ik nog een hoop ideeën maar daar moet ik nog even de tijd voor vinden. Je kunt bij mij:

Freeriden

Freeriden is geen trend maar bestaat al zolang skiën bestaat. Vroeger waren er immers geen pistes en liften. Ik bied de moderne variant van het freeriden aan maar er zijn ook prachtige beelden van het freeriden uit de jaren 30.
Bekijk het filmpje uit 1931...

Toerskiën

Toerskiën is eigenlijk de meest pure vorm van het skiën. Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van liften of helikopters maar iedere hoogtemeter op eigen kracht overwonnen wordt kom je op de meest ongerepte stukjes natuur. Soms levert dit hilarische momenten op. Zoals die keer dat ik met een groep Belgen op pad was.
Lees hier hier hoe een Belg zijn afdaling verprutste...

Alpien IJsklimmen

Het ijsklimmen in Alpien terrein is misschien wel de meest complete vorm van alle verschillende klimdisciplines. Omdat de routes vaak afgezekerd worden in zowel het ijs als de rots heb je zeer veel materiaal nodig om een route veilig te kunnen klimmen. Echt extreem wordt het pas als de bergen ook nog hoog worden. In 2008 was ik onderweg op de K2, de 2e hoogste berg ter wereld. Bekijk hier het filmpje van mijn K2 beklimming.

Waterval ijsklimmen

Het klimmen van bevroren watervallen is een discipline die vrij nieuw is. Mede door de innovatie van het klimmateriaal zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Bij mijn cursussen waterval klimmen leer je hier alles over! Wist je dat je aan een ijsschroef in goed ijs een auto kan ophangen? Lees hier verder waarom..

Winter Programma in de toekomst

Ik heb nog wat mooie ideeën voor het winter programma. Ik ben onder andere van plan om een freeride programma in Tirol op te zetten waarbij we ons in een week tijd verplaatsen van Hintertux via Stubai, Otztal, Pitztal naar het Kaunertal. Daarna sluiten we af door vanuit Innsbruck de lift omhoog te pakken en vanaf de Nordkette Karwendel te doorkruisen. In een week tijd klimmen we slechts 1000 hoogtemeters om daarna rond de 15000 hoogtemeters af te dalen!

Winter programma