Nederlands Kampioen reuzenslalom skiën!

In 2010 en 2012 won ik het 'Nederlands kampioenschap reuzeslalomskiën voor skileraren' georganiseerd door de Snowpro's.


De NKBV Bergsport Awards

Bergsport Awards NKBV

In 2011 werd ik genomineerd voor de eerste editie van de 'Bergsport Awards' van de NKBV.

 


Herman Plugge Irish Coffee Award

Ik ben tweevoudig winnaar van de 'Herman Plugge Irisch Coffee Award'. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest prestigieuze alpiene beklimming van het jaar. Kijk hieronder voor een beschrijving van beide expedities:

De K2, de 2e hoogste berg ter wereld maar ook de moeilijkste

In 2008 won ik deze prijs met de 'Norit K2 expeditie'. De beklimming van de K2 wordt beschouwt als 1 van de moeilijkste ter wererld. De K2 is maar 2oo meter lager dan de Mount Everest maar is bijna 2 keer zo steil! Daarbij moeten, in tegenstelling tot de Mount Everest, de touwen en de kampen allemaal zelfstandig aangelegd en opgebouwd worden. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van Sherpa's. Inmiddels geef ik lezingen over deze expeditie..

Schaduw K2

Eerste beklimming van een nog onbeklommen berg in Groenland

In  2009 won ik deze prijs met mijn expeditie naar Groenland. Via google earth ontdekten we een hele mooie steile berg waarvan we dachten dat deze nog geen naam had. Na veel voorbereiding en een reis via de lucht, per boot en 25 kilometer gletsjer stampen bereikten we 'onze' berg. Na 2 pogingen stonden we op de top! Uiteindelijk beklommen we 2 toppen waarvan we er een naar Gerard McDonnel noemden; Mc Donnel Peak. Mijn Ierse vriend en collega die ik op de K2 verloor.

Mc Donnel Peak
Links achter de dan nog onbeklommen Mc Donnel Peak!

Onder 'TV uitzendingen en video's' en 'Artikelen en publicaties' vind je de filmpjes, verslagen en artikelen die inmiddels over de de verschillende beklimmingen en awards verschenen zijn. Inmiddels verscheen ik in 6 verschillende boeken en in Documentaires op Discovery Channel, National Geographic, SBS 6 en een aflevering van het Klokhuis!